Начало


vfeel9

Ако трябва да бъдем честни новата серия V Feel не е кой знае колко различна от старите V Sense.
Есента, когато говорих със главния мениджър на Volkl, той ми сподели, че ако един модел е успешен, когато трябва да бъде създаден нов, компанията има сериозен проблем-ракетата трябва да е много подобна на старата, но и достатъчно различна, за да може клиентите да искат да си купят новия модел. Тегава работа, а?
Старата V Sense 9 беше отврат. Единственият модел, който не се хареса на никой (поне в България). Съмнявам се, че и по света е било много по-различно. На теория ракетата би трябвало да е добра-310 грама, 98 инчова глава, 31 мм баланс и не много дебела рамка… Обаче ракетата хвърляше безобразно много, рамката беше неприятно твърда, а центъра на ракетата беше много нагоре (което може би не е чак толкова лошо), усещаха се и едни много леки вибрации по рамката, които бяха много неприятни. Никой не хареса и дизайна й.
Трудно е да угодиш на всички, Volkl много държат ракетите им да са меки и щадящи ръката ви, но така пък стават не толкова мощни спрямо тези на конкуренцията. Но пък Volkl разполагат с изобилие от „arm friendly“ модели, решиха да направят възможно най-мощната състезателна ракета.
Тази наистина мята много. Трябва да се експериментира с кордажите малко,за да се намери най-добрия вариант, но резултата си заслужава. Твърдостта е RDA 74 което е наистина много, но никой не почувства напрежение в ръката, дори когато се използват по-твърди кордажи или пък се наплита по-твърдо ракетата.
Контрол? Има, но аз поне трябва да завъртя малко повечко топката, за да съм сигурен, че всичко ще е ок. Сигурен съм, че жените състезатели ще успеят на изпраскат плоско топката и тя да влезе някак си, но се чудя колко всъщност от тях биха избрали тази ракета? От този модел има само 310 грама, а повечето използват ракети, които тежат около 300 грама. Хм… опитали са се да не крадат продажби от V Feel 8 (където има 280,300,315 грама), но дали това е бил добър ход…?
Спин? Доста е, и ако сложите и някакъв по-назъбен кордаж, даже е почва да става впечатляващо много.
Маневреност? Никой няма да се оплаче, че не му върви ръката с нея. Добре си е.
Дизайн? Ми…, не мога да реша. Формата на рамката си е супер, но цветовете…
Става ли? Да. Със сигурност е по-добра от Wilson Burn или Ultra, не по-лоша е от Head Extreme, no все още има да гони Babolat Pure Aero.

Тегло: 310 грама
Размер на глава: 100 инча
Дължина: 27 инча
Баланс: 32 см
Наплитане: 16х19
Твърдост на рамката: 74 RDA

Имам стаж като треньор над 20 години. Завършил съм НСА със специалност "Треньор по тенис", както и множество курсове за допълнителна специализация (ITF, USPTR и др.). Работил съм в ТК "Академик", ТК "ЦСКА", като старши треньор в ТК "Диана", а в момента изпълнявам длъжността "старши треньор" в ТК Barocco Sport. Лектор съм на курсовете за треньори на Международната Федерация по Тенис (ITF). Притежавам сайта TennisTrenior.com . Работя с различни групи хора. Ето и някои от принципите ми по време на работа с различни типове клиенти: ЛЮБИТЕЛИ - вярвам, че мога да помогна на всеки да получи това, за което е дошъл на корта-независимо дали иска просто да се пораздвижи малко, или пък наистина иска да види колко далеч може да стигне в развитието си. КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ - при желание на клиента мога да организирам различни спортни събития за големи групи от хора. ДЕТСКИ ГРУПИ - имам дългогодишен опит в провеждане на тренировки с деца в група. Стремя се да подпомогна максимално развитието им, като освен с вискока плътност, се старая да направя тренировките приятни за децата използвайки методиката на Световната Федерация по тенис ( ITF Tennis 10's). СЪСТЕЗАТЕЛИ - като старши треньор на Barocco Sport са начело на приоритетите ми. Старая се да се отнасям с уважение към стремежа на тези, които са потеглили по този интересен, но труден път. Харесва ми да работя със съвестни и мотивирани хора, които обичат играта. През годините с тях съм постигнал много добри резултати. Ако Вашето дете обича тениса и е готово да работи здраво, за да постигне мечтите си, НЕПРЕМЕННО МИ СЕ ОБАДЕТЕ!!! :) GSM 0888 311 838 , E-MAIL : ludmil_nakashev@abv.bg

Leave a Reply