Начало


Програма за деца тенис 10s

Децата обичат игрите повече от упражненията. Играта „Завоевател“ е за 9-10г малчугани и най-често се играе със зелени топки във формат тайбрек до 10.
Развива тактически умения за спечелване на точка чрез атака на мрежата.

Кортът е разделен на две половини по дължина, тоест могат да се играят два „Завоевателя“ от общо 4 деца.
Всяко поле има задна част (площта между сервис линията и основната линия) и предна (сервис полето). Разиграването започва само в задните полета, като при по-къса топка в сервис полето играчът се премества там (завзема територия) и до края на точката играе само в него (топка извън сервис полето е аут). Ключовата дума при преместването обикновено е „атака“.

По-лесният вариант е единият или дори двамата играчи да хващат и хвърлят с ръка топката, като са разрешени няколко крачки. По-трудният вариант е завоюваната територия да се брани само с волета.

Подобно на всеки спорт, тенисът доставя удоволствие, но и изисква известни усилия. Мисията на треньора е да подготви детето, любителя или състезателя по начин, който ще ускори развитието на уменията. Тренирам малки и големи шампиони в Бургас. Работя и индивидуално за корекции в техниката (форхенд, бекхенд, сервис). Говоря Английски, Руски и Испански език. Тел 0888232397

Leave a Reply