Начало


revolution-set

Търсите плътност в ударите си? – Solinco Revolution е вашият кордаж.
Първото нещо, което ми направи впечатление, когато изпробвах Revolution, беше плътността, чувството към топката и приятният звук, който кордажът издаваше. Ударите ми станаха по-тежки и по-трудни за връщане. В същото време напрежението от удара не отиваше в ръката ми, а беше поето от кордажа. Придавах спин на топката с по-малко усилия. Но да Ви разкажа повече…
Да започнем от наплитането. Поради шестоъгълната си форма и острите си ръбове се забелязва леко триене, когато кордажът се прокарва по „дългите“ корди, но с твърдата му Ко-полиестерна структура нещата се улесняват и наплитането е лесно. Кордажът, който наплетох, е с дебелина 1,25мм, напрежение 24/23кг, наплетен на Volkl V-Sense 10 – 295гр.
Въпреки сравнително твърдата му структура, смятам Revolution за мек и щадящ ръката кордаж, предоставящ огромно количество усет на топката, контрол и плътност на ударите ми. Силата не е най-силната му страна, но за сметка на това неговите „ръбчета“ ме накараха да усетя как топката се захапва за кордажа и се завърта силно. Това прави Revolution подходящ за играчите, които по-трудно „лифтират“ топката и имат достатъчно скорост на ударите си.
Звукът, който Revolution издава, е много приятен и плътен, макар и да е малко по-шумен от повечето кордажи на пазара, което може да не се хареса на всеки. Отпускане на напрежението се забелязва точно преди късането на кордажа. Издръжливостта му бе на ниво.
Solinco Revolution е чудесно решение за играчите от средно и високо ниво, които удрят здраво топката и търсят твърд, издръжлив и пазещ ръката кордаж, предоставящ плътност, спин и контрол на ударите.

Започнах с треньорската дейност в ТК "Пловдив Тотал Тенис" през 2013г. През 2014г. Записах специалност ''треньор по тенис" в "Национална Спортна Академия". Работих известно време в ТК "Диана", а момента работя към ТК "Бароко Спорт". Клубът разполага с 12 корта + осветление, също така и още няколко квалифицирани треньори. В състезателната ми кариера съм печелил 5 пъти Държавното първенство на България на сингъл и 8 пъти на двойки.Дълго време съм участвал в националния отбор във всички възрасти, достигал съм топ 30 на ТЕ и топ 500 нa ITF. Занимавам се с начинаещи деца, състезатели (всички възрасти), любители и също така спаринг. Тел: 0897350061 e-mail: vilian.petrov@gmail.com

Leave a Reply