Начало


gonzales

Все пак заради него са променяни правилата на играта. Но за това – след малко.

Почти цялата кариера на Панчо Гонзалес е била в зората на Опън Ерата, тоест малко преди да започне през 1968. Световен номер 1 в продължение на 8 години! В края на 50-те и началото но 60-те, той печели 15 Про Шлем титли (и 2 мастърса), побеждавайки всеки „местен“ шампион в Съединените щати, Англия и Австралия убедително. Включително победителите от аматьорският Уимбълдън в продължение на 10 години, които са се пускали в про тура.

Сравнение с Род Лейвър, който е бил смятан за номер 1 в края на 60-те (малко след края на кариерата на Гонзалес) показва, че вероятно Род е имал късмет да играе по-късно. В про-турнир с награден фонд 10000 долара в Ню Йорк, 41-годишният Панчо побеждава Род Лейвър в 5 сета.

Гонзалес е бил известен с изключителната си воля за победа, силен сервис и безупречна игра на мрежата. Тази комбинация от качества е принудила организаторите на професионалния тур да променят правилата за кратко – на сервиращия не било позволено да играе следващ удар преди топката да е тупнала. След като станало ясно, че това не помага, новото правило било отменено.

Подобно на всеки спорт, тенисът доставя удоволствие, но и изисква известни усилия. Мисията на треньора е да подготви детето, любителя или състезателя по начин, който ще ускори развитието на уменията. Тренирам малки и големи шампиони в Бургас. Работя и индивидуално за корекции в техниката (форхенд, бекхенд, сервис). Говоря Английски, Руски и Испански език. Тел 0888232397

Leave a Reply